Tekercses PVC burkolat

rugalmas megoldás tágas terekbe

A Cleartex által forgalmazott PVC-k Európában készülnek szigorú megfelelőségi szabványok figyelembevételével és folyamatos kontroll alatt. A termékek nem tartalmaznak ftalát alapú lágyítót, és gyártástechnológiájuk az újrahasznosításnak köszönhetően minimális környezeti terhelést jelent.

Megkülönböztethetünk, heterogén és homogén PVC padlót.

A heterogén PVC padlók több rétegből épülnek fel. A fejlett technológiával gyártott PVC padlók legfelső rétege PUR felületnemesítéssel van ellátva. Ennek köszönhetően karbantartási költségei minimálisak.

A homogén PVC padlók egyrétegűek, teljes keresztmetszetükben azonos anyagból készülnek. A homogén PVC padlók nagy igénybevételüknek és széles színválasztékuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak intézményi felhasználásra.

 cleartex pvc padló

Modul PVC burkolat

elképesztő megvalósítási lehetőségek

A modulokból összeállított PVC burkolat új távlatokat nyit a kreatív tervezőknek. A modulok szabályosan és akár teljesen szabálytalanul is fektethetők, csak a fantázia szabhat határokat. A klasszikustól a modern mintázatokig kijelenthető, hogy egytől egyig vidám tereket hoz létre, amiből árad a büszkeség.

Telepítésnél a különböző modulok gond nélkül egymás mellé rakhatóak, ráadásul könnyen és pontosan vághatóak. Igaz, ezáltal a fektetése sokkal több időt vesz igénybe, mint a tekercses típusoké, és a megtervezése is nagyobb erőfeszítést kíván.

 

Klikk-rögzítésű PVC burkolat

klikk-padló a PVC előnyeivel

A klikkes típusok annyiban különböznek a többi PVC burkolattól, hogy egy zajszűrő hatású üveggyapot alsó borítást kapnak, amik az egymásba rögzíthető szélekkel precízen és erősen kapcsolódnak ragasztás nélkül.

Nagy előnye, hogy a 3 mm-es, mérettartó alsó réteg tovább fokozza a komfortot, és minimalizálja a cipőtalpak kopogását. A szabadalmaztatott klikk rögzítésnek köszönhetően a telepítése gyors és egyszerű.

Egyedi grafikával nyomtatott PVC burkolatok

integrált egyediség

A heterogén PVC-k nyomtatással nyerik el színezetüket, akár csak az egyedileg készíthető PVC burkolatok. Ez utóbbi esetében viszont lehetőség van a helyiségnek megfelelő dekorációs elem, céges grafika vagy akár egy óriási térkép elhelyezésére a PVC burkolatban. Jellemzően az azonos vastagságú, standard tekercses PVC képezi az alap burkolatot és “intarziás” megvalósítással kerül bele a tekercs szélességénél kisebb dekorációs darab.

Mivel nincsenek határok, gyakorlatilag a teljes burkolat kialakítható egyedi tekercsekből, sőt manapság divat a teljesen absztrakt módon darabolt  és fektetett egyedi megoldás is. Népszerű a színátmenetet ábrázoló burkolat két vagy esetenként több színből.

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek