Az iskolakezdés kapcsán akár szülőként, akár intézményvezetőként, azt sem tudjuk hová kapjunk. Füzet, toll, táska beszerzés, épületkarbantartás, Covid elleni védőoltás megszervezése.  De vajon gondolunk-e arra, hogyan őrizzük meg intézményeink higiéniai tisztaságát, ahova gyermekeink, diákjaink, munkatársaink járnak?

Az ősz beköszöntével nem csak a sáros cipőtalpakkal kell megbirkóznunk, hanem a rajtuk megtelepedő vírusokkal, baktériumokkal is. A nyirkos, hűvös időjárás pedig köztudottan elősegíti a kórokozók terjedését.

A 2020-ban megjelent Cleartex 5.0 Tisztaságvédelmi Tanulmányból* kiderül, hogy az új típusú koronavírus gyors terjedését sok tulajdonsága elősegíti. Kutatások bizonyítják, hogy a vírusok a cipőtalpon is megtapadnak és így terjedve rengeteg olyan helyiségbe is eljuthatnak, ahol eddig nem jelentek meg a kórokozók, ezáltal potenciális veszélyt jelentenek az ott megforduló emberekre.

Kiemelten fontos, hogy a betegséget okozó kórokozókkal és mikroorganizmusokkal szembeni védekezést és megelőzést – oktatási intézmények esetében is – már a bejáratnál el kell kezdeni. A vírusok terjedésének megakadályozásához szükséges, de nem elegendő az épületen belül elvégezni a rutinszerű (kézmosás, fertőtlenítés stb.) védekezést. Cipőtalpunkkal a végtelenségig hordozhatjuk a kórokozókat egyik helyiségből a másikba, ezért ezt a folyamatot állítsuk meg már rögtön az ajtóban!

A Cleartex Kft. több mint 26 éve tervez és gyárt szennyfogó rendszereket, amely idő alatt rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, szakmai adatokat elemeztünk és saját felméréseket végeztünk. Ennek alapján kijelenthető, hogy egy jól felépített többzónás szennyfogó rendszer az épületbe áramló szennyeződések, vírusok és baktériumok több mint 90%-át képes már a bejáratokban megfogni. Bejárattól függetlenül számos megoldást kínálunk annak érdekében, hogy az épületeket tisztán, a kórokozókat távol tartsuk, így megóvjuk a diákok és az intézményben dolgozók egészségét! Megoldásainkkal kapcsolatban keressék bizalommal cégünk szakértőit! Indítsuk biztonságosan és tisztán az új tanévet!

*a teljes dokumentum elérhető a www.cleartex.hu/tisztasagvedelmi-tanulmany/ oldalon.

cleartex.hualutrend.hubiztonsagiburkolatok.huclearrent.hu

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek