Egy változó, kiszámíthatatlan világban élünk. Manapság mindent többször megfontolunk, átgondolunk és próbálunk minden szempontot figyelembe véve dönteni. A helyzet súlyát tetézi, hogy döntéseink hatásainak eredménye sokszor csak évek múltán derül ki, ami egy vállalkozásban a szokásosnál is nagyobb kockázattal jár. A Cleartex Kft. bízva partnereiben, önmagában és helyes döntéseiben, a bizonytalan helyzet ellenére is a 2020 – 2021-es évek fordulóján, a költözés mellett döntött.

Az 1993-ban alapított cég kezdeti – és azóta is legfontosabb célja – a belső terek tisztaságának megőrzése. A minőségi lábtörlők forgalmazására specializálódott Cleartex Kft. első, akkori méreteinek és igényeinek megfelelő raktárbázisa Budapesten jött létre. Ezt követte a növekedés folyamán az egységes iroda és raktár telephely kialakítása Budaörsön, ahol 2006-ban elkezdődött a Magyarországon egyedülálló, sajátgyártású alumíniumsínes szennyfogó, az Alutrend® gyártása.

Az évek folyamán azonban a Cleartex kinőtte budaörsi gyártócsarnokát. Rengeteg különböző tényező és érv vezetett az új telephely iránti igény felébredéséhez, melyek végül költözést, új irodaház, nagyobb gyártócsarnok kialakítását okozták. Fő indokként fontos kiemelni a vállalkozás védjegyeztetett magyar márkájának, az Alutrend® szennyfogó rendszernek egyre fokozódó gyártását, melynek következtében a régi gyártósoron kényelmetlenné vált az egyes műveletek közötti logisztika. Mivel ez akadályozta a termelés megfelelő ütemét, cégünk két lehetőség közül választhatott: vagy megpróbálja a meglévő gyártócsarnok bővítését, vagy meglépi azt az összetett és komplex folyamatot, amely egy egész cég átköltöztetésével jár. A Cleartex szereti a kihívásokat, így az utóbbi mellett döntött.

Huber Ilona Katalin ügyvezető elmondása alapján, az új irodaházat már régebben kinézték, de a költözés melletti elhatározás akkor került véglegesítésre, amikor a cég legújabb saját fejlesztésű alumínium sínes szennyfogó gyártósora megszületett. Ezzel a lépéssel a cég végleg kinőtte előző gyártócsarnokát. A költözés során sok kihívás adódott, az egyik legnagyobb feladatot pont ennek a komplex gyártósornak az átszállítása jelentette, melynek lemodellezését és átköltöztetését is a cég saját maga végezte. Természetesen a megrendelések határidejét tartani kellett, ezért a gyártósor már a költöztetése délutánján üzembe állt. Izgalmas még megemlíteni a teljesen üres épület informatikai hálózat-, szerverszoba kiépítését, mely teljesen a nulláról, saját tervek és kivitelezés alapján, 1500 méter kábel behúzásával készült. Összességében elmondható, hogy példaértékű, professzionális összefogás eredményezte az átállás gyorsaságát és zökkenőmentességét, valamint, hogy a Cleartex Törökbálinton méltó környezetben találta meg megfelelő otthonát. Az új, több mint kétszeresére nőtt gyártócsarnokban kényelmesen elfér minden alapanyag, automata gép, szerelőasztal és késztermék. A modern, tágas irodaépület pedig nem csak helyet ad a meglévő és új partnerek számára létrehozott bemutatóteremnek, de további lehetőségeket biztosít szakmai konferenciák megrendezésére is.

Hisszük, hogy a munkahelyen, ahol időnk jelentős részét töltjük, kreativitásunknak teret kell adjunk, jól, otthonosan kell éreznünk magunkat. A Cleartex dolgozói sokan és sokat tettek azért, hogy ezt a komfortérzetet megteremtsék nemcsak a saját, de a céget meglátogató vendégek, partnerek számára is. Ebbe beletartozik az általunk forgalmazott melegburkolatokkal való burkolás megtervezése és kivitelezése, valamint az egyes helységek egyedi hangulatú tapétázása. Így saját elgondolás alapján például New York kávéházat varázsoltunk a teakonyhából, vagy velencei látképet a marketing irodába. Mert ahogy a gyártás munkatársai örömüket lelik a tágas, kényelmes gyártócsarnokban, úgy egy marketinges is örülhet, ha munkaidőben Velencében érezheti magát.

A költözési munkákat összegezve kijelenthető, hogy a hetekig tartó folyamat felért egy intenzív csapatépítő tréninggel és, hogy a cég munkatársainak lelkesedése, elhivatottsága fikarcnyit sem halványult az elmúlt évtizedekben. Ez pedig mai napig a minőséget, megbízhatóságot, kiszámíthatóságot garantálja a cég megrendelői számára.

 

Nézd meg költözésünkről készített videónkat is, ahol belepillanthatsz a belsőségesebb pillanatokba:

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek