Úgy tűnik, hogy a végtelenbe. Szerencsére, hogy ez elmondható, mivel ez azt jelenti, hogy megszámlálhatatlan lehetőségünk adódik a padlószőnyegekkel való tervezésre, térszervezésre és designra.

Úgy tűnik, hogy a végtelenbe. Szerencsére, hogy ez elmondható, mivel ez azt jelenti, hogy megszámlálhatatlan lehetőségünk adódik a padlószőnyegekkel való tervezésre, térszervezésre és designra. De kezdjük az elején!

Újdonság születik, azaz született a XX. század közepe táján.

Halszálka-mintában fektetett modulszőnyeg

Valójában, egy pofonegyszerű okból kifolyólag született meg a moduláris szőnyeg. A tekercses szőnyegeket nehezebb, körülményesebb volt raktározni és szállítani, épp ezért a Heuga szőnyeggyáros család feje, egyszerűen feldarabolta szőnyegeit, így született meg a szőnyegmodul.

Nem csupán felszabdalta őket, hanem ilyen formán kezdte el használni őket. Eleinte csak magáncélú felhasználói voltak a szőnyegeknek, irodai használatuk Hollandiából indult el és mai napig igen népszerű, sokak által választott burkolat a padlószőnyeg, illetve modulszőnyeg.

Egyszerű csíkozással is látványos hatást érhetünk el.
Szőnyegsziget alkalmazásával kiemelhetünk enteriőr részeket.

Miért épp modulszőnyeg?

Az új munkakultúrának megfelelő irodai környezet kialakításához ma már hozzájárulnak az igényes, színes bútorok és szőnyegek. Sajnos még mindig a szürke színt preferálják a közületekben, főképp, ahol nem működnek együtt belsőépítészekkel a tulajdonosok. De ez nem csak hazánkban van így, hanem a világon mindenhol. Statisztikák szerint a világon eladott szőnyegek 70%-a szürke.

Lépjünk ki hát a komfortzónánkból! A modulszőnyegekkel remekül lehet színeket és formákat kialakítani. Irodai környezetben növeli a kreativitást, a nagy, egybefüggő tereket kiválóan megtöri, amikor egy-egy színes szőnyegszigetet hozunk létre. Szállodák esetében a tisztíthatóság és könnyű cserélhetőség lehet az egyik fő meggyőző érv a modulok mellett. Ha maradandó sérülés éri a szőnyeg egy részét, akkor csak azt az egy modult kell kicserélni, amit érint a sérülés. Irodaházak hosszú, unalmas folyosóit nagyszerűen fel lehet dobni a padló-és falburkolatok összehangolásával. Más és más hatást érhetünk el a szálösszetétel, szálvastagság és – hossz megválasztásával.

Közületi használatra a sűrű, tömör szövésű és rövid szálú szőnyegek terjedtek el. Irodai használatnál fontos szempont, hogy bírja a nagy forgalmat. Tehát legyen strapabíró, a görgős székek könnyedén mozoghassanak felületén és ne koptassák ki. Szállodákban kényelmes és otthonos hangulatot kelt a süppedős, puha szőnyeg, ezért választanak a szobákba hosszú szálút, de a folyosókon ismét a rövidszálúé a főszerep. Sőt, az is lényeges, hogy a legmagasabb tűzvédelmi besorolással bírjon ez a burkolat.

Egy szőnyegben sok minden rejlik. Összeköthet vagy szétválaszthat tereket. Színei nagyban befolyásolják a hangulatot. A lila inspiráló, a piros figyelemfelkeltő, a zöld nyugtatólag hat és így tovább.

 

A padlószőnyeg színei és a bútorok szép harmóniában.
Tökéletes választás bármely üzlethelyiségbe az elegáns padlószőnyeg.

Mit képvisel a modulszőnyeg napjainkban?

Minőséget és értéket. Ez egy olyan hosszú időre szóló befektetés, melynek pozitívumai a lefektetést követő első perctől kezdve érvényesülnek, mindenki számára érezhetők. A mai világban az egyik legfontosabb, hogy kitűnjünk a tömegből. Cégünknek vagy otthonunknak is lehet „egyénisége”. Ezek a szőnyegek szabad teret engednek az önkifejezésnek és kreativitásnak, segítségükkel megvalósítható bármilyen, egyénre szabott terv, elképzelés.

Varsányi Brigitta

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek