A loose lay padlóburkolat, ahogy az angol neve már sejteti, egy kiváló PVC burkolat, amely szabadon fektethető. Olyan egyedi, akár akusztikus vinyl burkolat, ami, ragasztók nélkül telepíthető, mivel csúszásgátló hátoldallal rendelkezik.

Kiváló mérettartás jellemzi. Ideális forgalmas területeken éppúgy, mint családi házak vagy lakások esetében. Gyorsan és egyszerűen telepíthető, kellemetlenségek, szagok nélkül. Felül lehet vele burkolni régi felületeket is. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a hidegburkolat ép legyen, a szélek ne legyenek letöredezve. Ha parketta vagy laminált padló felületére kerül, úgyszintén legyen ezek felülete sík, sérülésmentes.

Burkolást megelőzően az aljzat legyen sík, tiszta, repedésektől mentes. 24 – 48 órával a burkolás előtt minimum 15 C-os hőmérsékletű helyiségben kell tartani a burkolatot. A padló minimális hőmérséklet 10 C kell legyen. 

A villámgyors burkolási munkát követően, a padlót a telepítés után közvetlenül használatba lehet venni legyen szó konyháról, nappaliról étkezőről vagy egy otthon bármely más helyiségéről. Kellemesen puha, zajmentes padlózatot kapunk a loose lay-t használva.

A tekercses Modul’Up loose lay 2 méter széles, 25 méter hosszú kiszerelésben érhető el.  Két típusa létezik, a kompakt 2 mm-es vastagságú és a 3,45 mm-es, ami 19 dB-es zajcsökkentési tulajdonsággal rendelkezik. Mindkettő Class 34-es besorolású és padlófűtésre helyezhető.

Míg moduláris kiszerelésben az Allura Flex 50×50 cm-es és 100×20 cm-es moduljai közül válogathatunk. Annak függvényében tudunk választani, hogy mekkora méretű helyiséget szeretnénk vinyllel burkolni és milyen designt szeretnénk megjeleníteni.

Ennek a terméknek a vastagsága 3,45 mm és Class 33-as besorolású, padlófűtésre helyezhető.

További előnye, hogy a padló az aljzat megrongálása nélkül is felszedhető: hosszú távon egyszerűvé teszi a felújítást és a karbantartást. Akár többször is újra felhasználható. Valódi megoldást nyújt a fenntartható épülettervezés során.

Poliuretán felületkezeléssel van ellátva, ami megkönnyíti a takarítását. Tisztítása kézi felmosóval vagy géppel is történhet. De maró hatású szerekkel, hypoval tilos takarítani, mert az tönkreteszi a felületét.

Nem csúszik és nem lesz kellemetlen, hűvös érzés a lábunk alatt.

A loose lay-ek formatervezése a természetes hatású fa mintázatoktól a modern betonig terjed. E változatos textúrák közül lehet választani irodánkhoz vagy otthonunkhoz és személyiségünkhöz leginkább illőt.

Természetesen színben, mintában hozzá illő szegélyléceket, burkolatváltó profilokat is lehet hozzá választani, de a ma oly elterjedt fehér vagy színezett MDF szegélylécekkel is nagyszerűen párosítható.

 

Varsányi Brigitta

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek