Lakberendezőként többször találkoztam már azzal a helyzettel, amikor az ügyfélnek szíve vágya volt egy csodálatos gyapjúszőnyeg, de nem merte megvásárolni, mert attól félt, hogy túl kényes lesz vagy, hogy hamar tönkremegy.

Lényeges szempont, hogy a gyapjúszőnyeg előállítása egy teljesen „zöld” folyamat, azaz egy környezetbarát termékről van szó. A gyapjú egyrészt megújuló alapanyag, másrészt teljesen természetes. A gyapjúszálakban természetes olajok találhatók, ilyen a lanolin, amely bizonyos fokú folttaszító tulajdonsággal bír. A gyapjúszőnyeg nem kap semmiféle utókezelést, nem érik például az egészségre káros anyagok, amik később folyamatosan párolognának ki belőle.

A poratkára allergiásoknak és asztmásoknak kitűnő választás lehet, mivel a gyapjúban nem telepszenek meg az atkák. Sőt, a gyapjú megköti a levegőben szálló port is.

A gyapjúzsír adja a gyapjú finom tapintását, továbbá a szálakban található fehérjék miatt csak viszonylag nehezen gyullad meg. Természetesen van az a hőfok, de egy, a szőnyegre rábillenő gyertya nem okoz lakástüzet. A szálak nem táplálják az égést.

Hangszigetelő képessége is igen jelentős, elnyeli a lépések zaját, a háztartási gépek hangjait és a visszhangot is csökkenti az adott helyiségben. Az egyik leghatékonyabb hőszigetelő anyag a gyapjú, télen szőnyegünk segít megtartani az otthon melegét.

A gyapjúszál fénye a fénysugarak visszaverődésétől függ. A vékony gyapjúszálak alkotta merinógyapjú jellegzetesen szórt ezüstös fényű. A vastagabb gyapjúszálak fénye általában selymes, a még vastagabbaké pedig üveges lüszterfényű. (fényes)

A szőnyeg anyaga nem töredezik és színe nem fakul ki az évek során. Akár hosszú évekig is megőrzi szépségét és puhaságát a megfelelően karbantartott gyapjúszőnyeg, ami porszívóval egyszerűen gondozható és tisztán tartható.

Melegség és puhaság jellemzi leginkább a gyapjúszőnyeget. Használható otthoni vagy irodai környezetben, egy szép gyapjúszőnyeg mindig nagyon kellemes érzést nyújt, amikor a finom szálak közé besüllyed a talpunk.

 

Lakberendező kollégáink bármikor állnak rendelkezésére és segítenek a választásban.

https://myfloor.hu/szonyeg/gyapju-pamut-szonyeg

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek