Az évek során elég sok helyzettel és megoldásra váró kérdéssel találkoztam, ha melegburkolatról volt szó. Ezért segítségképpen összegyűjtöttem néhány hasznos tudnivalót.

1, A méret bizony lényeg!

Ha tekercses PVC-vel vagy linóleummal szeretnénk burkolni falat, akkor a két méteres tekercsszélességű termékek közül válasszunk. Mivel léteznek négy méter széles tekercsek is, viszont, ha onnan választunk, nem lesz olyan kivitelező, aki az irtó nehéz tekercses burkolatot megpróbálná a falra ragasztani.

2, A méret még mindig lényeg!

A burkolat vastagságára gondolok. Sokfél típus van a piacon, s abban az esetben, ha a padlóra és a burkolatra is PVC-t szánunk, ezen anyagok vastagsága egyezzen. Színben, mintában lehet eltérő, de ha pl. 2 mm vastag a padlóburkolat, akkor a falra is 2 mm-es kerüljön.

A falburkoló vinyl-ek általában csap 1 mm vastagok. Viszont a két anyag találkozásakor lesz 1 mm különbség így nem lehet tökéletes hegesztést és vízzárást sem készíteni, bármennyire is szuper burkolónk van.

3, Tökéletes aljzat

Talán mondani sem kell, de azért mégis. A melegburkolat fektetése előtt tökéletesen sima aljzatot kell készíteni. Természetesen ki kell várni a megfelelő száradási időt és azután lehet burkolni.

Télen a hőmérsékletet is figyelembe kell venni. A burkolatot 24 órával a felhasználás előtt szobahőmérsékleten kell tárolni.

4, Szegélyek

Lehet saját anyagából holkeres, vagy állított lábazat. Továbbá választható lágy-szegély, vagy akár MDF lábazat is.

Ha további kérdésetek lenne, keressétek a Cleartex kollégáit bizalommal!

Varsányi Brigitta

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek