Tévhit, hogy luxus látványtervezővel megterveztetni otthonunkat vagy irodánkat. Sőt, a helyiségek fal- és padlóburkolatait mindenképpen célszerű terveztetni, azaz burkolási tervet készíteni hozzá.

A körültekintő tervezés része, hogy a tervezést profikra bízzuk építés vagy felújítás során.

A látványtervezés legnagyobb előnye, hogy elkerüljük a költséges hibákat, valamint időt és energiát takarítunk meg, plusz átfogó, térbeli képet láthatunk elképzeléseinkről.

A látványtervező segít akkor, ha nem tudod, honnan indulj el a tervezés folyamatában, s akkor is, ha már vannak ötleteid, de még nem látod tisztán az összképet. A tervező miután felmérte, hogy milyen igényeid vannak, mi az, ami tetszik, megtervezi számodra irodád vagy otthonod helyiségeit. A tervezés érintheti kizárólag a burkolatokat, de kérheted a teljes enteriőr látványképének készítését is.

Amennyiben nem tudod pontosan, hogyan kell felmérni a helyiséget az átalakításhoz, pontosan milyen méreteket és egyéb paramétereket kell figyelembe venned, a tervező szakértő szemmel felméri számodra. Ezután a paramétereket tervező-programba viszi fel, hogy elkészítse a látványtervet.

Amennyiben határozott elképzelésekkel, szinte már kész koncepcióval érkezel, a látványtervező formába önti, térben láttatja az enteriőrt, hogy lásd együtt a színeket, a burkolat textúráját, illetve azt, hogyan harmonizálnak egymással a különböző színtónusok.

A szükséges burkolatmennyiséget is ki lehet számolni a végleges burkolási terv alapján. Azaz milyen mennyiséget kell megrendelni a kiválasztott színekből és textúrákból. Természetesen ekkor figyelembe kell venni a vágott lapokat is.

Alapszabály, hogy legalább plusz 10%-al többet érdemes rendelni, ha modulos rendszerű burkolatot használunk fel, mivel így tartalékot képezünk, ha esetlegesen maradandó károsodás érne néhány modult, akkor a tartalékból könnyedén helyettesíthetjük a rongálódott lapokat.

A burkoló a burkolási terv alapján tud dolgozni, burkolni.

A látványtervező olyan dolgokat is észrevesz, amire te nem is gondolsz. Összedolgozik az építésszel és a kivitelezővel, elejét véve a tervezési, kivitelezési hibáknak és hiányosságoknak.

A harmonikus, rendezett, egyedi megjelenés garantált, ha segítségedre van egy profi látványtervező.

Varsányi Brigitta

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek