Gyerekkoromban olyan lakásban nőttünk fel, ahol mindig a gyerekszobában gyűltek össze a gyerekek, ezért a szüleink nyitott, barátságos gyerekszobákat szerettek volna kialakítani nekünk.

A korábbi béna PVC padlót, minőségi design PVC padlóra cseréltük és vásároltunk két igazán gyerekként jól használható gyerekszőnyeget.

Az egyiket a húgom választotta az édesanyánkkal. Ez egy sokszínű lányos hosszú szálú shaggy szőnyeg volt. Választásánál a színek, a puhaság domináltak.

Emlékszem a csajokat ki sem lehetett rángatni a szobából, mert nem az ágyon vagy az asztalon játszottak, hanem a „lányos szőnyegen”.

Nálunk fiúknál más volt a választási „kényszer”. Az első és legfontosabb igény az volt, hogy játszásra tudjuk használni. Legyen rajta történet, engedje, támogassa a képzeletünket szárnyalni.

A többi elvárás már az első rendező elvhez alkalmazkodott.

Anya és Apa olyan szőnyeget vásárolt nekünk, amin megelevenedhetett egy kalóz játék ugyan úgy, mint egy általunk elképzelt történet.

Ha emlékeim nem csalnak, még egyedi játékokat is készítettünk, hogy azokkal játszunk a gyerekszőnyegünkön.

Most, hogy már felnőttem, bevallom, egy kicsit hiányoznak ezek a szőnyegek.

De mikor a saját gyermekeinek segítek szőnyeget választani, ezt a történetet mindig elmesélem nekik és segítek, hogy jól válasszanak.

Három apró ötletet had adjak neked is:

  1. Alakítsd a teret a gyerekek igényeihez.
  2. Használj olyan gyerekszőnyeget, ami nem csak a szobát dekorálja, de beindítja a gyermeked fantáziáját is.
  3. Engedd, hogy játsszon rajta és ha néha te is kedvet kapsz a közös játékhoz, bátran ülj le mellé a gyerekszőnyegre.

Post your comment

Telefon:+36 23 887 406
Mobil:+36 30 737 79 47, +36 30 377 27 01
E-mail:info@cleartexdesign.hu
Elérhetőségek